Kashmir – Autumn

7 Hari 5 Malam

Hayati pemandangan lembah, tasik dan pergunungan yang mempesonakan di Kashmir pada musim luruh.
Group Trip, Private Trip

"Pakej eksklusif 7 Hari 5 Malam ini pasti menggamit memori dan memuaskan hati anda!"

Kashmir  Autumn
Apa yang special musim Kashmir Autumn tu? Bagi yang tak tau lagi, pada musim luruh (autumn) ni ada.. chinnar leaves, bentuknya lebih kurang macam maple leaves.. yang kuning-merah sangat cantik warnanya.. terus rasa romantik pulak.. heheee… ada saffron yang tumbuh waktu itu, ada pokok apple yang kita boleh petik sendiri buah nya okeyyy..

Walau pun saffron dan buah apple akan tumbuh pada musim Autumn ini, ianya tidak bermakna akan ada di sepanjang musim Autumn itu kerana bergantung juga pada faktor cuaca.

Kadang-kadang, musim Autumn ini akan menjelma lebih awal dari tempoh yang sepatutnya, iaitu akhir September atau awal bulan Oktober. Tapi ketika itu, chinnar leaves belum lagi berubah warna ke warna musim Autumn. Selalunya daun ini akan bertukar warna pada pertengahan bulan November.

  • Aturcara / Tentatif
Day 1 (KL – Delhi)
  • Depart from KLIA2 to New Delhi.
  • Arrive at New Delhi International Airport.
  • Transfer to the hotel in Delhi.
Day 2 (Delhi – Srinagar)
  • Breakfast at the hotel and check out.
  • Transfer to the airport to catch a domestic flight to Srinagar.
  • Lunch.
  • Visit local gardens.
  • Check in at the hotel and rest.
Day 3 (Srinagar – Pahalgam – Srinagar)
  • Breakfast at the hotel.
  • Begin the journey to Pahalgam, covering a distance of 96 km in about 2 hours.
  • En route, visit a shop in Saffron Village and enjoy saffron tea.
  • Arrive in Pahalgam and enjoy the beauty of the Pine tree-filled area. Optional activities include horseback riding or a jeep ride to Betaab Valley.
  • Have lunch before continuing the journey back to Srinagar.
  • Stop at an Apple farm to enjoy Apple Juice.
  • Dinner at the hotel and rest.
Day 4 (Srinagar – Gulmarg – Srinagar)
  • Breakfast at the hotel.
  • Begin the journey to Gulmarg. The beauty of Gulmarg has attracted tourists from around the world, especially during the winter season for skiing.
  • Arrive in Gulmarg and enjoy the scenery while taking the Phase 1 cable ride. Optional activities include horse riding or taking the Phase 2 cable ride. Return in the evening.
  • Dinner and rest at the hotel.
Day 5 (Srinagar – Sonmarg – Srinagar)
  • Breakfast at the hotel and check out.
  • Start the journey to Sonamarg. It’s an enjoyable trip through natural beauty, and along the way, you’ll pass through the Silk Route connecting China and Pakistan.
  • Arrive in Sonmarg and begin the excursion to Thajiwas Glacier with a horseback riding activity included in the package.
  • Return in the evening.
  • Check in at the houseboat and rest.
Day 6 (Srinagar – Delhi - KL)
  • Breakfast at the houseboat and check out.
  • Enjoy the beauty of Kashmir with a Shikara ride on Dal Lake, known as the Heart of Srinagar.
  • Transfer to Srinagar Airport and depart for Delhi.
  • Catch a night flight back to Malaysia.
Day 7 (KL)
  • Arrive at KLIA2.
  • End of the journey.
OPEN GROUP
Bermula
RM 4990/pax
PRIVATE
Serendah
RM 4990/pax

Jangan lepaskan peluang ini! Pakej 7 Hari 5 Malam dari Amora Escape pasti memuaskan hati anda.

  • Pakej Termasuk
  • Professional photographer in Sonamarg
  • International & Domestic Flight
  • 20 kg international flight luggage
  • 15 kg domestic flight luggage
  • Transit hotel in Delhi
  • 4 star hotel in Kashmir.
  • Houseboat.
  • Meals (Breakfast, Lunch, Dinner)
  • Tour guide.
  • Transportation.
  • Toll fees.
  • Petrol expenses.
  • Entrance fee ticket.
  • 1 x Pony Ride (Pahalgam/Sonamarg),
  • Gulmarg Cable Car 1st Phase,
  • Shikara Ride at Dal Lake,
  • Heater During Winter.
  • Tidak Termasuk
  • Personal expenses.
  • Travel insurance.
  • Tipping.
  • Meal on board.
Terma & Syarat:
  • Deposit: RM1000 per person.
  • Installments accepted.
  • Full payment to be settled at least 45 days prior to departure.
  • Any cancellation is refundable, subject to Amora Escape terms & policies
  • Travel period valid until December 2024.
  • Minimum of 2 passengers required.

Hubungi kami untuk tempahan & pertanyaan.

Kami akan pastikan pakej Kashmir – Autumnini menjadi salah satu antara pengalaman percutian yang anda tidak dapat lupakan.

contact amoraescape
- Baca Terma & Polisi -

Pakej lain yang anda mungkin akan sukai.

5 Hari 4 Malam
Bali Tour, Hot
Bali Nusa Penida
Nikmati lawatan ke Nusa Penida yang dikurniakan persisiran pantai cantik dan lautan biru menakjubkan.
Serendah RM1650/pax
7 Hari 5 Malam
Hot, Kashmir Tour
Kashmir – Winter
Hayati pemandangan lembah, tasik dan pergunungan yang mempesonakan di Kashmir pada musim sejuk.
Serendah RM4990/pax
4 Hari 3 Malam
Hot, Indonesia, Yogyakarta
Yogyakarta Sky View
Trip A
Serendah RM870/pax
4 Hari 3 Malam
Bali Tour, Hot
Bali Nusa Penida
Nikmati lawatan ke Nusa Penida yang dikurniakan persisiran pantai cantik dan lautan biru menakjubkan.
Serendah RM1450/pax
4 Hari 3 Malam
Bali Tour, Hot
Bali Classic
Dihidupkan dengan budaya dan elemen klasik, lokasi seluruh Bali pasti menghiasi perjalanan anda.
Serendah RM1199/pax
7 Hari 5 Malam
Hot, Kashmir Tour
Kashmir – Summer
Hayati pemandangan lembah, tasik dan pergunungan yang mempesonakan di Kashmir pada musim panas.
Serendah RM4990/pax

Hanya yang terbaik untuk setiap pelanggan Amora Escape.

Amora Escape, Agensi Pelancongan Terbaik Di Malaysia.

Apa kata pelanggan kami?

Mereka bukan setakat berpuas hati, namun mereka jatuh cinta dengan pakej dan perkhidmatan kami!

Apa kata pelanggan kami:

4.0 - 5.0
Noorarinna
Noorarinna

Besstttt sgt🥰🥰🥰 tq Amora Escape especially Kak Mira yang byk layan kiteorang😘

Farah Eliana
Farah Eliana

We had one of the best experience so far and definitely will recommend to our friends& family

Mohamad Nor Iskandar
Mohamad Nor Iskandar

Memang terbaik.. plan untuk honeymoon dengan wife pulak pas ni..

Azizah Salleh
Azizah Salleh

Actually ni second time i pergi bali, mula2 waktu bujang dulu. Now dah ada anakkecil malas nak pening kepala tu yang pergi dengan you guys. My friend yang recommend. tq somuch

Suhaida
Suhaida

Assalamualaikum kami sekeluarga mengucapkan jutaan terima kasih kepada teamAmora escape ,Farhan dan amirah kerana mengurus percutian kami sekeluarga ke kashmir denganjayanya.

Hubungi pihak kami untuk informasi lanjut dan persoalan berkaitan apa jua pakej percutian.

Making Travel Easy

*We will respond in less than 1 hour during office hours Monday to Friday (9:00 am - 4:00 pm), Saturday (9:00 am - 12:00 pm), and the next day if you contact us outside of office hours. When you visit or interact with our sites, services, applications, tools or messaging, we or our authorized service providers may use cookies, web beacons, and other similar technologies for storing information to help provide you with a better, faster and safer experience and for advertising purposes.

Copyright © JUTA AMORA ESCAPE & TRAVEL SDN. BHD. (202301025345 (1519268-H). All right reserved. Privacy Policy

Borang Online Amora Escape
Isikan borang ini dan ianya akan terus dihantar ke email kami.
Tempah Pakej / Package Inquiry
Kami akan respon kurang dari 1 jam pada waktu pejabat Isnin-Jumaat (9.00am-4.00pm), Sabtu (9.00am-12.00pm) & keesokkan harinya sekiranya anda berhubung diluar waktu pejabat.